Eric Malmberg | Sju små sagomelodier och en låt som mest är som ett ljud (zeon light 055)

by zeon light

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    $3 USD  or more

   

 • Cassette + Digital Album

  Denna pärla till kassett fås så långt lagret räcker...

  Includes unlimited streaming of Eric Malmberg | Sju små sagomelodier och en låt som mest är som ett ljud (zeon light 055) via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 12 days

    $9 USD or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 90 zeon light releases available on Bandcamp and save 90%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Leendet från helvetet, ett blandband från zeon light kassett 2017 (c-68), Cheap Imitation, Ständut black, Pseudo Solo Session # 1, Kundtjänst, 160129, From the hills, and 82 more. , and , .

    $12.22 USD or more (90% OFF)

   

1.
03:31
2.
01:27
3.
07:18
4.
01:19
5.
04:22
6.
01:26
7.
8.

about

Detta album är inte nytt. Det är från början en cdr-utgåva (RNNR 003) som Henrik Kihlberg gav ut på sitt utmärkta bolag Rocket Number Nine Records. Upplagan var knapp. Henrik minns det som kanske 20-30 exemplar. Bitarna har blivit liggande till en dag då Henrik rippade en gammal cd och tanken kom att detta bör fler få höra.
Zeon Light är så oerhört tacksamma över att Henrik och inte minst Eric Malmberg som inte alltid vill se bakåt.

Eric beskriver detta med egna ord:
Dessa melodier spelades in hemmavid, hösten 1996.
Trumljuden knackade jag fram på en gitarr, sedan hade jag en cymbal som jag lånat av en kompis, en tamburin och en rainmaker. Och så orgeln förstås.
Musiken spelade jag in på en kassettporta, det har jag börjat med igen. Datorn visade sig vara lite trist i längden. Melodierna är embryon till Orgelfärger som spelades in två år senare. Jag var fullständigt uppslukad av melodier på den tiden. Numera är jag mer intresserad av rytmiken i musiken. Jag tycker att svängaaspekten är rent skrattretande på mina gamla grejer, bot och bättring har jag sagt till mig själv, så de här låtarna är ungdomssynder för mig. Men om man kan fantisera ihop en egen rytmik i huvudet och klä på melodierna med detta, så finns det kanske en plats i vår värld, och i lyssnarnas hjärnor, för mina gamla inspelningar, som nu önskar er alla en trevlig sagoorgel-lyssning!

Eric Malmberg, feb 14.


.

credits

released February 3, 2014

tags

license

about

zeon light Sweden

"Pretentious music for Pretentious people"

contact / help

Contact zeon light

Streaming and
Download help

Redeem code